The MAPA workforce totals around 6398 people working to make Afghanistan free of mines and ERW by March 2023. In total 49 national and international humanitarian as well as commercial entities are delivering activities such as survey and mine clearance, M/ERW risk education, victim assistance, capacity building, advocacy, M&E, and training. Out of these ATC, DAFA, DDG, HALO Trust, MCPA, MDC, and OMAR are the major mine action partners in Afghanistan.

مشاورین تخنیکی افغان (ATC)

مشاورین تخنیکی افغان (ATC) نخستین سازمان غیردولتی ماین پاکی بشردوستانه است که در سال ۱۹۸۹ با درخواست سازمان ملل متحد، برای پاکسازی افغانستان از ماين های زمینی و دیگر مهمات باقی مانده از جنگ تأسیس شد. ATC با دولت افغانستان ثبت بوده و سند اعتباری (Accreditation) خود را از جانب خدمات ماین پاکی ملل متحد (UNMAS) و ریاست انسجام و هماهنگی تطهیر ماین (DMAC) اخذ نموده است.

آنچه ای تی سی انجام می دهد: آموزش آگاهی از خطرات ماین، سروی و پاکسازی توسط دست (منول) مکانیکی، EOD BAC و سگ های تربیت شده.
تعداد کارکنان: 550 نفر
موقعیت دفترها: کابل، پروان، هرات، کندز، گردیز، خوست.
رئیس موسسه: آقای کفايات الله بلاغ
ایمیل: atc.maa@atc-wlfhdngo.org.af یا atc.opss@gmail.com
وب سایت: www.atc-wlfhdngo.org.af
آدرس: جاده دریای کابل، مکروریان اول، ناحیۀ ۱۶ کابل افغانستان

گروه ماین پاکی دنمارک (افغانستان – DDG)

 

 

گروه ماین پاکی دانمارک (DDG) واحد تخصصی ماین پاکی بشردوستانه (HMA) و کاهش خشونت مسلحانه (AVR) در داخل شورای پناهندگان دانمارک (DRC) است. DDG از سال 1999 در افغانستان مشغول به کار است تا خدمات نجات مردم را از طریق پاکسازی ساحات ماین و آموزش خطرات ماین ارائه دهد.

آنچه دی دی جی انجام می دهد: از بین بردن خطر مهمات منفجره باقی مانده از درگیری ها در میدان های جنگ، از طریق پاکسازی دستی، سروی تخنیکی و غیر تخنیکی، آموزش و آگاهی از خطرات ماین و مهمات باقی مانده از جنگ (RE) به جمعیت های آسیب دیده از جمله به عودت کننده های افغان، آوارگان داخلی (IDPs) و جوامع، و از بین بردن مواد مفجره (EOD)
تعداد کارکنان: 192
موقعیت دفتر ها: شهر کابل: دفتر مرکزی کمپ اصلی آموزشی DRC-DDG و DDG.
خانم رادوا ربیی، رئيس برنامه DDG- افغانستان
ایمیل: ddg.pm@drc-afg.org/maria.berwald@drc.dk
وب سایت: http://danishdemininggroup.dk
آدرس: Borgergade 10, 1300 کپنهاگ, دانمارک

 هلو ترست  (HALO Trust)

در ۱۴ اپریل ۱۹۸۸ توافق ژنو بین افغانستان و پاکستان امضا شد و اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا به عنوان ضامن عمل می کردند. یک ماه بعد در ۱۵ مه ۱۹۸۸ نیروهای شوروی خروج خود را از افغانستان آغاز کردند و همان هفته، گیی ویلوفبی هیلوترست را در کابل راه اندازی کرد.   بیست و چهار سال بعد، و بدون وقفه با وجود تغییرات رژیم سیاسی، هیلوترست در افغانستان به بیش از سه هزار کارمند رشد کرده است- و بیش از 780000 ماین را از ماینزارها و انبارها و بیش از ده میلیون مورد مهمات باقی مانده از جنگ را پاکسازی کرده است. از سال 1988 تا حال هیلوترست به بیش از ۸۰۰۰ کارکن در ۱۶ کشور گسترش یافته است، و در حال بررسی رفتن به مناطق و کشورهای جدید است.

آنچه هیلوترست انجام می دهد: سروی غیرتخنیکی و تخنیکی، ماین پاکی دستی (منول)، ماین پاکی مکانیکی، آموزش خطرات ماین و مهمات منفجرناشده، از بین بردن مهمات منفجرۀ باقی مانده از جنگ، امنیت فیزیکی و دیپو.

تعداد کارکنان: ۳۵۰۰ و ۱۶۳ تیم ماین پاکی.
موقعیت دفترها: دفتر مرکزی در کابل.
دکتر فريد همايون، مسئول عمومی افغانستان
ایمیل: farid.homayoun@halotrust.org
وب سایت: www.halotrust.org
آدرس: Carronfoot Dumfries, Thornhill DG3 5BF بریتانیا

موسسه ماین پاکی افغانستان (DAFA)

موسسه ماین پاکی برای افغانستان یکی از سازمان های غیر دولتی ماین پاکی بشردوستانه و شریک اجرایی برنامه ماین پاکی افغانستان است که تحت حمایت دفترهماهنگی کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد به افغانستان (UNOCHA) در ماه جون سال ۱۹۹۰ تشکیل شده است. بیشتر از ۸۱ پروژه ماین پاکی بشردوستانه را در ۲۶ ولایت افغانستان اجرا کرده است. DAFA به عنوان شریک اجرایی برنامه ماین پاکی افغانستان متعهد و حامی دیدگاه، ماموریت و اهداف برنامه استراتیژیک پلان ملی ماین پاکی افغانستان (NMASP 2016- 2020) می باشد.

آنچه دافا انجام می دهد: سروی غیرتخنیکی، سروی تخنیکی، ماین پاکی منول و آگاهی دهی از خطرات ماین و مهمات باقی مانده از جنگ، پاکسازی میکانیکی، تشخصی ماین توسط سگ های تربیت شده، تخریب مهمات انفجاری، پاکسازی ساحات جنگزده.

تعداد کارکنان: 350 نفر

موقعیت دفترها: دفتر مرکزی در کابل، دفتر ساحوی در ولایت قندهار، دفتر محلی در ولایت نیمروز و همچنان دفاتر ساحوی در ولایت های تخار و ننگرهار.

آقای محمدداود فراهی، رئیس موسسه
شماره تماس: +93 (0) 799 226 373
ایمیل: dafa.operation@gmail.com
وب سایت: www.dafa.af
آدرس: تایمنی، چهارراهی شهید، سرک شماره 1، خانه شماره 3 ناحیۀ 4 کابل – افغانستان

ادارۀ پلانگذاری برای پاکسازی ماین ها (MCPA)

ادارۀ پلانگذاری برای پاکسازی ماین ها، یک سازمان غیردولتی ماین پاکی بشردوستانه افغانستان است که در ماه مارچ سال ۱۹۹۰ تحت نظر UNOCHA به عنوان شریک اجرا کننده برنامه ماین پاکی سازمان ملل متحد برای افغانستان (UNMACA) تأسیس شد. MCPA همواره در کمک به ساختار های اساسی برنامه های ماین پاکی در افغانستان نقش داشته است.

فعالیت های اساسی: پاکسازی ماین ها، EOD، سروی و آموزش خطرات ماین.
موقعیت دفتر ها: زون مرکز: کابل، لوگر، غزنی.  زون جنوب: قندهار، هلمند، ارزگان، زابل، نیمروز، زون شمال: فاریاب، زون شمال شرق: تخار.
آقای حاجی عتیق الله، رئیس موسسه
ایمیل: hajiattiqullah@hotmail.com و Info@mcpa.org.af
وب سایت: mcpa.org.af
آدرس دفتر مرکزی: ادارۀ پلانگذاری برای پاکسازی ماین ها، سی #72 شرکت، مقابل لیسۀ حبیبیه، جاده اصلی دارلامان، کارته-۳

مرکز خنثی سازی ماین (MDC)

مرکز خنثی سازی ماین در سال ۱۳۶۸ به عنوان یک سازمان غیر دولتی ماین پاکی افغان ایجاد شد و تعداد زیادی از پروژه های ماین پاکی بشردوستانه را در ولایت های قندهار، هلمند، بغلان، کندز، تخار، بدخشان فراه، هلمند و کابل اجرا کرده است.

آنچه مرکز خنثی سازی ماین انجام می دهد: سروی، پاکسازی ماین و مهمات باقی مانده از جنگ، EOD, BAC, VA, تشخیص مواد مخدر و محیط زیست.
موقعیت دفترها: قندهار، ننگرهار، بغلان، کندز، فراه و هرات.
استاد محمد شهاب حکیمی، رئیس موسسه
ایمیل: mdcafghann@gmail.com
وب سایت: mdc-afghan.org
آدرس: جنوب غرب تپه مرنجان، برو به روی ریاست برق کابل، افغانستان

موسسه ماین پاکی و بارتوانی افغان (OMAR)

 

اومر (OMAR) فعالیت های بشردوستانه خود را در سال ۱۹۹۰ آغاز کرد. در ابتدای فعالیت ها در اردوگاه های پناهندگان پاکستان و بعدها عملیات اومر به افغانستان گسترش یافت. این موسسه فعالیت های ماین پاکی خود را در سال ۱۹۹۲ گسترش داد و از اومه (OMA) تا (OMAR)  (موسسه ماین پاکی و بازتوانی افغانستان) توسعه یافت. در کنار آگاهی دهی از خطرات ماین و ماین پاکی، اومر برنامه های آگاهی از مواد مخدر و کلینیک های سیار صحی را در مناطق شرقی کشور نیز اجرا کرده است. از جمله این فعالیت ها می توان به ارائه امکانات بهداشتی و برنامه سوء تغذیه برای نیازمندان در مناطق دورافتاده و همچنین آموزش های حرفه ای و آموزشی و خدمات بازتوانی اشاره کرد. در سال 1994 اومر یک موزیم ماین پاکی را در کابل ایجاد کرد تا انواع مختلف ماین ها و مواد منفجره باقی مانده از جنگ را که در طول اشغال و جنگ داخلی استفاده شده اند، را به نمایش گذاشته و به جوامع ملی و بین المللی از تاثیرات ماین ها و مهمات باقی مانده از جنگ یادآوری کند. تا کنون اومر بیش از 145 کیلومتر مربع زمین را از ماین و مهمات منفجره باقی مانده از جنگ، پاک کرده و به بیشتراز 11 ملیون نفر آگاهی از خطرات ماین را آموزش داده است.

آنچه اومر انجام می دهد: آموزش خطرات ماین (MRE)، سروی و پاکسازی، پاکسازی منطقه جنگ، تخریب مهمات انفجاری (EOD)، تخریب سلاح های متعارف (CWD)، سگ های ماین پال، ماین پاکی میکانیکی و برنامه امداد.
موقعیت دفترها: کابل، لوگر،خوست، هلمند، ننگرهار.
آقای فضل کریم فضل، رئیس موسسه
شماره تماس: +93 (0) 786 777 771, 777322129
ایمیل: fazel02@hotmail.com
وب سایت: www.omar.org.af
آدرس: خانه # 1، جادۀ ماین پاکی، نزدیک ورزشگاه المپیک غازی، ناحیۀ 16، کابل افغانستان

موسسه حفاظت از انرژی و بازتوانی در افغانستان (AREA)

ماین پاکی مبتنی بر جامعه و برنامه های آگاهی دهی از خطرات ماین، از کارهای اصلی (AREA) را تشکیل می دهد. EREA موسسه ایست که در آن صرفه جوی و کارای، با داشتن مهارت های حرفه ای و تجربه ارزشمند در بخش ماین پاکی مبتنی بر جامعه استوار است.

آنچه ایریا انجام می دهد: موسسه حفاظت از انرژی و بازتوانی در افغانستان، انجام تمام انواع برنامه های توسعه جامعه یکپارچه، ماین پاکی مبتنی بر جامعه و آگاهی از خطرات ماین، زراعت، توسعه جامعه، انرژی های تجدید پذیر، مهارت ها، آموزش های حرفه ای، زیرساخت ها، مکاتب، کلینیک ها و جاده ها، و فعالیت های امداد اضطراری را تطبیق می نماید.

موقعیت دفاتر: دفتر مرکزی در کابل، دفاتر ساحوی در جلال آباد، دفترهای محلی در ولسوالی قرغه ای ولایت لغمان، ولسوالی کامه ولایت ننگرهار، ولسوالی های دره پچ و مروره ولایت کنر

آقای محمد شریف یعقوبی، رئیس بخش ماین پاکی
ایمیل: M.yaqubi@area-org.af
وب سایت: www.area-af.or

بنیاد سوئیس برای ماین پاکی (FSD)

FSD یک سازمان غیر دولتی است که در زمینه ماین پاکی بشردوستانه و کاهش خطرات محیط زیست فعالیت می کند. هدف اصلی FSD انکشاف فعالیت های ماین پاکی بوده؛ و تمام فعالیت های آن با هدف کاهش اثرات اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی ماين های زمينی و مهمات باقی مانده از جنگ در سراسر جهان است. سابقه کاری FSD در افغانستان به سال ۲۰۰۱ برمی گردد که در آن زمان یکی از برنامه های پروگرام جهانی غذا، سه تیم واکنش سریع EOD و پاکسازی میدان جنگ (BAC) را در حمایت از توزیع مواد غذایی بشردوستانه در سراسر افغانستان مستقر کرد، یک تیم دیگر نیز در سال ۲۰۰۲ در قندهار به حمایت UNOCHA علاوه شد. FSD از سال ۲۰۱۰ فعالیت های ماین پاکی خود را در ولسوالی درواز ولایت بدخشان افغانستان آغاز کرده است که تا اکنون ادامه دارد.

 

آنچه اف اس دی انجام می دهد: پاکسازی ماینزار ها و میدان جنگ، سروی غیرتخنیکی قریه به قریه (NTS)، سروی دوباره (تایید / لغو) ساحات خطر، آموزش آگاهی از خطرات ماین و مهمات مفنجره باقی مانده از جنگ (EORE)، EOD، شناسایی قربانیان ماین، جمع آوری ارقام و کمک به قربانیان، تخریب دیپو و سلاح (WAD).

موقعیت دفترها: شهر دوشنبه (مدیر برنامه)، قلۀ خُم (کارکنان عملیاتی)، کابل (دفتر اداری)
آقای هانسجورگ ابرل، رئیس
ایمیل: geneva@fsd.ch یا afghanistan@fsd.ch
وب سایت: http://fsd.ch/programmes/afghanistan/
آدرس: 14b, خیابان Giuseppe-Motta, 1202 Genève

موقع مراهنات